Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 45
28
December

Minggu lepas aku berpeluang menemu ramah Chris Lau, rakyat Malaysia yang pernah pergi ke Syria dan berada di sana 3 kali sebagai wartawan bebas. Dia sekarang ini baru berusia 24 tahun, pernah mengembara selama 7 bulan ke beberapa buah negara lain termasuk Lubnan, Afghanistan dan Iran.

26
September

 

 

 

Filem Animasi Inside Out setakat ini merupakan filem animasi kegemaran saya, merangkul tempat pertama di dalam senarai filem animasi kegemaran saya. Filem ini merupakan filem animasi yang mendapat reviu yang sangat baik, dan ‘rating’ yang tinggi walaupun kutipan tiket hanya mencecah sekitar 857 juta USD sahaja. Jujur, semasa menonton filem ini, memang saya menangis di dalam kegelapan kerana ceritanya yang sangat menyentuh hati. *jujur memang menangis.

28
July

Selepas berakhir cubaan rampasan kuasa di Turki minggu lalu, muncul perbincangan tentang kemungkinan haluan baharu dasar luar Turki, daripada cenderung ke Barat (Eropah dan Amerika Syarikat) kepada blok Rusia-China di sebelah timur.

19
July

16 Julai lalu dunia dikejutkan dengan berita cubaan menggulingkan kerajaaan oleh sebahagian tentera Turki untuk menjatuhkan pentadbiran Presiden Recep Tayyip Erdogan namun dipatahkan oleh rakyat Turki sendiri. Merahkuning.com cuba mendapatkan perkongsian pengalaman daripada rakyat Malaysia yang turut merasai peristiwa hitam itu. Artikel ini dikongsikan pelajar Malaysia di Turki, Khairul Akmal Radin Ismail, 27 tahun yang melihat sendiri peristiwa itu.

Page 1 of 2